Dienstverlening

De diensten van een webredacteur

U kunt bij mij terecht voor zeer diverse taken die nodig zijn om uw online communicatie optimaal uit te voeren. Het maakt niet uit of u een eenmalig klusje van een uur heeft, of werkzaamheden wilt laten uitvoeren op wekelijkse of maandelijkse basis.
Neem contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Taken die ik voor u kan uitvoeren:

Content beheer

Content beheer dienstenElke website moet worden gevuld. Het liefst met actuele en zinvolle inhoud, zodat bezoekers vinden wat ze zoeken. De meeste websites zijn tegenwoordig gebouwd op basis van een CMS (Content Management Systeem). Afhankelijk van het systeem is het meer of minder eenvoudig om de inhoud (Content) te plaatsen. Heeft u wel al teksten, afbeeldingen en video’s, maar heeft het zelf bijhouden van de site niet uw prioriteit, dan kan ik deze taak van uw overnemen.

Teksten redigeren voor het web

Webredactie dienstenSchrijven voor het internet vraagt om een specifieke schrijfstijl. Er is weinig zo vermoeiend als lange lappen tekst op een beeldscherm lezen. De meeste bezoekers scannen daarom teksten. Het is dus zaak om de tekst te presenteren in korte alinea’s met verhelderende tussenkopjes. Aangeleverde teksten lees ik altijd helemaal door. Een verse blik valt vaak zaken op waar de auteur al een paar keer overheen heeft gelezen. Eventuele type- en spelfouten corrigeer ik. Vervolgens splits ik de tekst in alinea’s en breng tussenkopjes aan die de essentie van de alinea weergeven. Afhankelijk van de aangebrachte wijzigingen gaat dit dan ter goedkeuring terug naar de auteur. Indien akkoord plaats ik de teksten.

Copywriting

Copywriting dienstenDe ene persoon schrijft voor de vuist weg een geweldig verhaal op, de andere persoon heeft er wat meer moeite mee.  Ik schrijf op basis van door u aangeleverde ‘ruwe’ informatie een aantrekkelijk verhaal voor uw online media. Hierbij volgt de inhoud de vorm: elk medium heeft een eigen manier van communiceren. Het is bijvoorbeeld meestal niet verstandig om teksten van een website één-op-één op Facebook of in een nieuwsbrief te kopiëren.

E-Shop management

Net als in en bakstenen winkel verwachten online klanten een actueel aanbod en prettige shopervaring. Daarom dienen webwinkels continu up-to-date te zijn. De klanten moeten worden verrast en verleid tot aankopen. In het op een aantrekkelijke manier plaatsen van nieuwe producten met bijbehorende teksten en beeldmateriaal gaat vaak veel tijd zitten. Door het monitoren en analyseren van de routes die de bezoekers volgen is het mogelijk de site voor uw doelgroep te optimaliseren.

Beeldbewerking

Beeldbewerking dienstenDe kracht van online media is de combinatie van tekst en beeld. Ik vind het mooi als beeld en tekst elkaar versterken. Beeldbewerking is vaak nodig om een afbeelding in de juiste verhouding op een website te krijgen. Soms moet er in een foto een storend element worden ‘weggepoetst’, of moet er een geheel nieuw beeldelement worden gemaakt. Ook deze zaken kan ik voor u uitvoeren.

Online marketing

Online marketing dienstenAls u een product of dienst levert, is het internet een geweldige manier om met uw doelgroep te communiceren. Maar wie is uw doelgroep? En bereikt u uw doelgroep wel? Is uw doelgroep vooral actief op Facebook of toch op LinkedIn? Het is belangrijk om dit goed in beeld te hebben. Met bijvoorbeeld Google Analytics krijgt u in beeld waar uw site-bezoekers vandaan komen en welke pagina’s ze goed bekijken. Op basis van de resultaten kunnen aanpassingen aan de site en het beleid worden gedaan. U kunt altijd aankloppen als u een sparringpartner zoekt voor een goed gesprek over zoekmachinemarketing, e-mailmarketing, social media marketing en affiliate marketing.

Online Nieuwsbrieven

Online nieuwsbrieven dienstenNieuwsbrieflezers zijn mensen die interesse hebben in wat u biedt of doet. Vergeet ze daarom niet! Overvoer ze ook weer niet met nieuwsbrieven, want als ze één keer op afmelden klikken, bent u ze kwijt. Zorg er voor dat de inhoud lezenswaardig is en goed leesbaar. In een nieuwsbrief volstaat meestal een korte inleiding met een link naar een plek waar mensen meer te weten kunnen komen.

SEO (Search Engine Optimalization / Zoekmachineoptimalisatie)

Search Engine Optimization dienstenBij zoekmachineoptimalisatie wordt een site zo ingericht dat deze zo hoog mogelijk scoort in zoekmachines. Dit gebeurt door het slim gebruik van zoekwoorden in teksten, afbeeldingen en metatags. Bedenk hierbij dat een website meestal slechts voor een combinatie van één of enkele trefwoorden hoog zal scoren. Hoe meer algemeen een term is, hoe moeilijker het is om hoog te scoren.

Tip: Bedenk specifieke zoektermen voor SEO

Als ik zoek op ‘sneakers’ krijg ik 150 miljoen hits. Als ik zoek op ‘sneakers Enschede’ krijg ik er nog geen 300 duizend, waarbij de winkels in Enschede bovenaan staan. Zorg dus dat je wordt gevonden op een relevante combinatie.

SEA (Search Engine Advertising / Zoekmachine Adverteren)

Search Engine Advertising dienstenOm prominent onder de aandacht te komen is het mogelijk om betaalde advertenties te plaatsen. Deze advertenties worden bij de zoekresultaten in zoekmachines getoond of op pagina’s van anderen. Van te voren bepaal je hoeveel je over hebt voor een klik op jouw advertentie. Hoe meer je betaalt, hoe hoger je komt ten opzichte van de andere advertenties. Afhankelijk van het platform en hoeveel concurrenten er op de zoekwoorden zijn, betaal je enkele centen tot vele euro’s per klik. De totale kosten kunnen vrij snel oplopen, dus het is zaak de doelen en de ROI (Return on Investment) continu in de gaten te houden en de campagne aan te passen.

Social Media beheer

Social media dienstenOrganisaties zijn tegenwoordig op vele online platformen actief. Bekende zijn Twitter, Facebook, Google+ en Pinterest. Ik kan u behulpzaam zijn bij uitingen op deze media. Bent u op zoek naar iemand die actief bijhoudt en reageert op wat er over uw organisatie wordt gezegd (webcare), dan ben ik niet de aangewezen persoon, omdat ik niet continu alle sociale media bekijk.

Webontwerp

Webontwerp dienstenWat mij betreft is een website de basis. De andere online media kunnen aanvullend zijn, maar zijn vaak wat vluchtiger in de informatievoorziening. Voor het ontwerp van websites maak ik graag gebruik van bestaande technologie. Het voordeel hiervan is dat het wiel niet opnieuw hoeft te worden uitgevonden, wat behoorlijk in tijd en kosten scheelt. Een ander belangrijk voordeel is dat ook andere webontwerpers er mee uit de voeten kunnen, dus u zit niet aan één partij vast.
WordPress is het meest gebruikte open source CMS ter wereld. Het is gebruiksvriendelijk, stabiel, veilig en voortdurend up-to-date. Bovendien zijn er duizenden plugins met extra functionaliteiten.
Mijn rol in het geheel is de afzonderlijke delen in elkaar te zetten en te configureren. Bovendien pas ik ook de look-and-feel aan uw wensen aan.

Advies

Advies dienstenIedere medewerker heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Lang niet alle organisaties  hebben iemand in dienst voor communicatie, waardoor relevante informatie niet bij de doelgroep belandt. Ook hier kan ik behulpzaam zijn door samen te kijken waar en hoe in uw organisatie informatie online ontsloten kan worden.

Workshops en training

Workshops & training dienstenWilt u meer weten of een bepaald onderwerp of eens oefenen voor u met een bepaald systeem verder gaat? Neem contact op om te kijken hoe we een leerzame bijeenkomst kunnen opzetten.

Kan ik u helpen?

Bas Holla is een allround webredacteur die particulieren en organisaties helpt bij het opzetten, inrichten en beheren van websites en andere online communicatiemiddelen. Wilt u meer weten of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op!

Geef een reactie